Składniki:
- 6-8 kiwi
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. wody
Cukier rozpuścić w rondelku z wodą i pogotować kilka minut. Kiwi poprzekrawać na pół i łyżeczką wyciągnąć miąższ. Miksujemy razem kiwi z ostudzonym syropem. Wylewamy masę do plastikowego pojemnika i chłodzimy w zamrażalce. Najlepiej zostawić na noc.
Polewa truskawkowa to nic innego jak zmiksowane truskawki z cukrem.
cudna ta zieleń z ziarenkami.
OdpowiedzUsuńwypróbuję :)
OdpowiedzUsuńfajny ten keczup
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj - pycha!!! :)
OdpowiedzUsuńHa, czym byłoby lato bez sorbetu własnej roboty? :)
OdpowiedzUsuńW Białymstoku 3,50 za kilogram! Zapraszam :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie jadłam kiwi lodów. zrobię! jednak narazie truskawki i czereśnie pełną parą przerabiane
OdpowiedzUsuńTakie i podobne "lody" jadam często :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
http://weganizm-frutarianizm.blogspot.com
Dodaję Twój blog do mojej listy blogów.
Może dodasz u siebie adres mojego bloga?