14 lutego 2010

Kakao meksykańskie


Idealne na długie zimowe wieczory. Pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:
  • 3 szkl. mleka sojowego naturalnego
  • 1/2 tabliczki startej na tarce gorzkiej czekolady
  • 1/2 laski cynamonu
  • 5 łyżeczek cukru
  • aromat migdałowy
Wykonanie:

W wysokim garnku podgrzać mleko z kawałkiem cynamonu. Gdy zacznie się gotować, wyciągnąć cynamon, dodać czekoladę oraz cukier i mieszać aż się wszystko rozpuści. Zdjąć garnek z ognia, dodać 2 krople aromatu i wszystko zmiksować ręcznym mikserem.

 
  
 

6 komentarzy:

  1. Ja za to przez ostatnie dni miałam gościa i ciągle gotowałam, ale nie miałam aparatu :).
    Aneta, musisz inaczej wrzucać zdjęcia na bloga bo się robi pikseloza, a przecież takie ładne kolorki są więc ich szkoda.

    OdpowiedzUsuń
  2. zagladnelam i...porywam przepis na kakao:) faktycznie cynamon i migdaly brzmia ciekawie,pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. oh, przepysznie wygląda!

    www.facebook.com/Witalnoscnatalerzu

    OdpowiedzUsuń
  4. Ze składników na razie mam kota ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Można zastąpić laskę mielonym cynamonem? Jeśli tak, to jakiej ilości użyć? :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...