Idealne na długie zimowe wieczory. Pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
- 3 szkl. mleka sojowego naturalnego
- 1/2 tabliczki startej na tarce gorzkiej czekolady
- 1/2 laski cynamonu
- 5 łyżeczek cukru
- aromat migdałowy
W wysokim garnku podgrzać mleko z kawałkiem cynamonu. Gdy zacznie się gotować, wyciągnąć cynamon, dodać czekoladę oraz cukier i mieszać aż się wszystko rozpuści. Zdjąć garnek z ognia, dodać 2 krople aromatu i wszystko zmiksować ręcznym mikserem.
cynamon.. migdały
OdpowiedzUsuńpysznie!
Ja za to przez ostatnie dni miałam gościa i ciągle gotowałam, ale nie miałam aparatu :).
OdpowiedzUsuńAneta, musisz inaczej wrzucać zdjęcia na bloga bo się robi pikseloza, a przecież takie ładne kolorki są więc ich szkoda.
zagladnelam i...porywam przepis na kakao:) faktycznie cynamon i migdaly brzmia ciekawie,pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńoh, przepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńwww.facebook.com/Witalnoscnatalerzu
Ze składników na razie mam kota ;)
OdpowiedzUsuńMożna zastąpić laskę mielonym cynamonem? Jeśli tak, to jakiej ilości użyć? :)
OdpowiedzUsuń