15 maja 2011

Krem czekoladowy z nerkowców


Krem świetnie nadaje się do ciast, deserów, lodów, naleśników. Jego gęstość można zmieniać zmniejszając lub zwiększając ilość mokrych składników.

Składniki :

1 szkl. nerkowców (moczonych przez noc lub min. 4 godz.)
1/2 szkl. sztucznego miodu
2 łyżki mleka roślinnego
5 łyżeczek kakao


Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Im dłużej miksuje się masę, tym bardziej jest ona gładka. Trzeba jednak uważać, aby nie przegrzać sprzętu i robić krótkie przerwy w miksowaniu. 



16 komentarzy:

  1. Ech, z checia zanurzylabym palec w takim kremie i oblizala. I pewnie nie skonczyloby sie na jednym zanurzeniu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmniam cudownie byłoby teraz delektować się takim kremem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nieźle to wygląda! Mleko roślinne? np. kokosowe czy sojowe?

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, wygląda smakowicie! Ja robię krem orzechowy "nutella", ale wkrótce wypróbuję ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja użyłam mleka sojowego.

    OdpowiedzUsuń
  6. źle to nie wygląda nie powiem :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękne.
    Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale Nutella wysiada przy kremie z nerkowców :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Hm ten przepis trafia na liste: "koniecznie wyprobowac w najblizszym czasie" kocham nerkowce;]

    OdpowiedzUsuń
  9. To jest majstersztyk, nie amatorszczyzna :D

    OdpowiedzUsuń
  10. zdecydowanie w kolejce do spróbowania! orzechy <3

    OdpowiedzUsuń
  11. taka wegańska nutella, no proszę :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ślinka mi cieknie a przepis obowiązkowo do zrobienia przeze mnie.

    OdpowiedzUsuń
  13. Witam,

    Chciałam prosić weganie.blogspot.com o pilny kontakt w sprawie programu Empatii "Weganizm Spróbujesz?" na info @ empatia.pl

    pozdrawiam,
    Katarzyna Biernacka, Empatia

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm wygląda smakowicie:D ostatnio polubiłam mleko sojowe:)
    http://www.good-for-you.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. to nie tylko wygląda smakowicie, ale i wybornie smakuje. wczoraj po tym jak moi przyjaciele skonsumowali tartę szpinakową i gazpacho, padli gdy zobaczyli tym kremem oblane ciastka z ciasta tartowego... polecam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...