1 lutego 2010

Pudding mango-brzoskwinia


Składniki :
  • 2 dojrzałe mango
  • 2 brzoskwinie
  • 1/2 szkl. mleka sojowego
  • 8 g agaru
  • 200 ml wody lub zalewy z brzoskwiń
  • sok z limonki lub cytryny
Wykonanie :

Pokrojony w kostkę miąższ z mango i brzoskwini zmiksować razem z mlekiem. W garnku zagotować wodę lub zalewę z brzoskwini i rozpuścić w niej agar dokładnie mieszając. Do garnka wlewamy zmiksowane owoce, dodajemy sok z limonki i wszystko mieszamy. Wylewamy masę do salaterek i wkładamy na godzinę do lodówki. Podajemy z bitą śmietaną.

Jeżeli nie mamy pod ręką agaru, wyjdzie nam prosty i smaczny mus.

6 komentarzy:

  1. wooooooooow!! musze wytestowac bardzo efektowny taki mus

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam mniam. Rozumiem, że brzoskwinie z puszki będą ok? pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, ja użyłam brzoskwiń z puszki, chociaż wiem, że jedzenie z puszek to zło ;) Czasami mamy też brzoskwinie w słoiku domowej roboty.

    OdpowiedzUsuń
  4. pięęęęęęknie wygląda :) a pewnie smakuje jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ta wiadomość na pewno was ucieszy :/ ,czytaj co knują
    http://www.srw.org.pl/index.php?subaction=showfull&id=1265008976&archive=&start_from=&ucat=2&include_id=2

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...