Składniki (12 muffinów):
2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szkl. cukru
6 łyżek mleka kokosowego
1/2 dojrzałego avocado
3 małe banany
10 łyżek (100 g) margaryny (Alsan)
50 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szkl. cukru
6 łyżek mleka kokosowego
1/2 dojrzałego avocado
3 małe banany
10 łyżek (100 g) margaryny (Alsan)
50 g wiórków kokosowych
Włączyć piekarnik na 180 st. C.
W misce wymieszać (zmiksować) na jednolitą masę mleko, margarynę i rozgniecione wcześniej avocado. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe. W trzeciej misce rozgniatamy banany. Do suchych składników dodajemy masę z pierwszej miski. Delikatnie mieszamy ręką, ale nie ugniatamy. Następnie dodajemy banany i również bardzo delikatnie mieszamy wszystkie składniki ręką. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek ułożonych w foremce i pieczemy przez ok. 20 minut. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem.
Wyglądają pysznie
OdpowiedzUsuńodp: wiem :) ja i kolezanka z ktora wymyslilysmy ten omlet usmialysmy sie ja jednak wole swa wersje.. mam jeszcze druga wersje ktora napewno niedlugo zawita na blogu :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładny blog, będę mu kibicowała:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne. Najlepsze jakie do tej pory zrobiłem. Moim zdaniem nawet lepsze niż babeczki kokosowo-limonkowe które zdobyły tytuł najlepszych w Wielkiej Brytanii.
OdpowiedzUsuńTeż je bardzo lubię. Czasami nie robię z tego przepisu muffinów tylko okrągłe ciastka.
OdpowiedzUsuń