15 listopada 2009

Zupa z avocado



Składniki :
  • 1 duże, dojrzałe avocado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyzka oleju roślinnego
  • 50 g kukurydzy z puszki
  • 2 pomidory obrane ze skórki
  • 1 ząbek czosnku zmiażdżony
  • 1 por posiekany
  • 400 g wywaru z warzyw
  • 150 ml mleka sojowego

Avocado obrać i zmiażdżyć widelcem, dodać sok z cytryny i odłożyć. W garnku rozgrzać olej, obsmażyć kukurydzę, pomidory, czosnek oraz por aż zmiękną. Połowę obsmażonych warzyw przełożyć do miksera, dodać zmiażdżone avocado i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełożyć do czystego garnka. Wlać bulion i mleko, dodać resztę warzyw, gotować na wolnym ogniu 3-4 minuty. Przybrać krążkami pora i podawać.

2 komentarze:

  1. Jutro moje pierwsze noworoczne gotowanie. Dam znać jak wyszło. Dzięki za pomysł. Będzie jeszcze Calzone.

    OdpowiedzUsuń
  2. mniaaam, wygląda super <3 wypróbuję jak tylko znajdę jakieś fajne avokadko. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...