tag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post6520468956602829216..comments2023-09-10T17:30:48.397+02:00Comments on Weganie: Owsiany jogurt DIYAnetahttp://www.blogger.com/profile/00587649843713837067noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-44473673671956189632016-05-15T21:43:42.570+02:002016-05-15T21:43:42.570+02:00pozdrawiam wszystkich, super jogurtpozdrawiam wszystkich, super jogurtEwahttps://www.blogger.com/profile/15012044548921479452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-15392834407753186762016-04-10T13:46:54.005+02:002016-04-10T13:46:54.005+02:00Dobrze rozumiem, że jeśli robimy z mąki owsianej t...Dobrze rozumiem, że jeśli robimy z mąki owsianej to nie trzeba go odstawiac na 8 godzin i już miksowac? Od razu na parapet można? A nie zrobi się ciasto z tego? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385966317107304898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-37251147125647335242016-04-10T13:46:43.083+02:002016-04-10T13:46:43.083+02:00Dobrze rozumiem, że jeśli robimy z mąki owsianej t...Dobrze rozumiem, że jeśli robimy z mąki owsianej to nie trzeba go odstawiac na 8 godzin i już miksowac? Od razu na parapet można? A nie zrobi się ciasto z tego? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385966317107304898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-76184544304170016892015-04-27T11:05:46.537+02:002015-04-27T11:05:46.537+02:00Zrobiłam na próbę trochę tego owsianego jogurtu z ...Zrobiłam na próbę trochę tego owsianego jogurtu z płatków. Dopóki nie skwaśniał był gęsty i kleisty. Kiedy miał juz odpowiedni smak stał się zupełnie rzadki. Czy to normalne? Całkiem niezły był sam w sobie bez dodatków, ale ze zblendowanymi czarnymi porzeczkami był po prostu pyszny. Joannahttps://www.blogger.com/profile/04267367443846980070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-63224008724938255752014-07-09T13:36:29.603+02:002014-07-09T13:36:29.603+02:00Świetny pomysł dla wegan!!! Na pewno wypróbuje ;-)...Świetny pomysł dla wegan!!! Na pewno wypróbuje ;-)KKhttps://www.blogger.com/profile/09237816555065930642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-41061119715455940082014-02-25T09:09:46.669+01:002014-02-25T09:09:46.669+01:00ten przepis to taki polski zakwas na żurek, tyle ż...ten przepis to taki polski zakwas na żurek, tyle że bez ziołowych dodatków. (zakwasy są różne, z chlebem i bez chleba, ten jest zakwasem owsianym) <br />POZDRAWIAM efaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-85640339913908726202013-11-07T17:53:15.043+01:002013-11-07T17:53:15.043+01:00chyba powiinam była odlać wode, bo wyszła mi racze...chyba powiinam była odlać wode, bo wyszła mi raczej śmietanka, a nie śmietanaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09127008926903270699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-12344979644749311522013-10-11T14:34:08.858+02:002013-10-11T14:34:08.858+02:00Jogurt "dojrzewa" u mnie dwie doby i 7 g...Jogurt "dojrzewa" u mnie dwie doby i 7 godzin, teraz jest raczej kwaśny, ma też silny, drożdżowy zapach (fuj :( ), ale już wczoraj były w nim bąbelki. Czy to znaczy, że już wcześniej był gotowy, choć wcale nie wydawał mi się kwaśny, czy coś poszło nie tak? Jestem w kropce. Autorko, proszę, pomóż.Myszkahttps://www.blogger.com/profile/07476064543083822556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-5848959903695911572012-08-08T09:57:03.503+02:002012-08-08T09:57:03.503+02:00Ja osobiście uwielbiam owsiankę, a ten przepis na ...Ja osobiście uwielbiam owsiankę, a ten przepis na jogurt owsiany zapowiada się bardzo smakowicie, muszę go wypróbować. Dziękuję za przepis i serdecznie pozdrawiam.Anulkahttp://naodchudzanie.com/jogurt-na-odchudzanie/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-4159837996723768902012-06-11T22:35:47.200+02:002012-06-11T22:35:47.200+02:00a może z gotowym mlekiem owsianym bez laktozy? wyt...a może z gotowym mlekiem owsianym bez laktozy? wytrzymałby 3-4 dni, sama muszę spróbować i zapraszam po mleko na www.otreby.euAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-72030155349270760602012-05-21T08:29:22.641+02:002012-05-21T08:29:22.641+02:00Zrobiony i zaraz będzie zjedzony :) u mnie stał je...Zrobiony i zaraz będzie zjedzony :) u mnie stał jedna dobę. Jest lekko kwaskowy i ma posmak mączysty. Całkiem niezły :)Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-66121478180150330932012-05-18T21:46:32.392+02:002012-05-18T21:46:32.392+02:00jutro zamierzam nastawić jogurcik :) ciekawa jeste...jutro zamierzam nastawić jogurcik :) ciekawa jestem bardzo bo z rożnymi zakwasami eksperymentowałam już nie raz :)Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-42593712828823399902012-04-27T17:44:20.284+02:002012-04-27T17:44:20.284+02:00To fermentacja. Chyba za bardzo skwaśniało. Mi ost...To fermentacja. Chyba za bardzo skwaśniało. Mi ostatnio tez tak bąbelkowało, ale dałam do ciasta i nic mi nie było :)Anetahttps://www.blogger.com/profile/00587649843713837067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-49649166584913080832012-04-25T20:47:14.371+02:002012-04-25T20:47:14.371+02:00Na jogurcie zrobiły się takie bąbelki i piana jak ...Na jogurcie zrobiły się takie bąbelki i piana jak na zaczynie drożdżowym i smakuje drożdżami dość mocno. Czy to tak ma być i czy jest zdrowe?Alicja Rakowskahttps://www.blogger.com/profile/10812663337624176773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-36675675351987160382012-04-24T17:54:47.143+02:002012-04-24T17:54:47.143+02:00Wspaniały wynalazek! Pogrzebałam trochę w sieci i ...Wspaniały wynalazek! Pogrzebałam trochę w sieci i zmodyfikowałam przepis, zrobiłam dzisiaj już po raz kolejny, za każdym razem wychodzi mi lepszy :) Dzisiaj po raz pierwszy wyszedł mi tak dobry jogurt, że wszamałam bez grama cukru i owoców :) Na dniach sfotografuję i opiszę jak proces postępuje u mnie i wrzucę na bloga, może komuś pomoże :) Dzięki wielkie za pomysł!!!Martahttps://www.blogger.com/profile/11117032203060136242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-38685883522577210962012-04-22T00:11:25.733+02:002012-04-22T00:11:25.733+02:00Świetna rzecz! Bardzo smaczny zmiksowany z bananem...Świetna rzecz! Bardzo smaczny zmiksowany z bananem i cynamonem, ale bez dodatków również ok. Za pierwszym razem dodałam kropelkę zakwasu chlebowego, następnym umyłam kamionkowe naczynie (to w którym kisił się pierwszy nastaw) niezbyt dokładnie samą wodą i zrobił się szybciej :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-43634471181562953552012-04-19T21:13:16.419+02:002012-04-19T21:13:16.419+02:00Dziękuję za przepis! Jesteś wielka! Jutro go wypró...Dziękuję za przepis! Jesteś wielka! Jutro go wypróbuję i jeśli się uda, to chyba gdzieś Cię znajdę i wyściskam ;)Muffinkowa Mamahttps://www.blogger.com/profile/14316536910313447096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-60660091183139572292012-04-14T20:50:28.316+02:002012-04-14T20:50:28.316+02:00Wszystko zależny od temperatury pomieszczenia. Mi ...Wszystko zależny od temperatury pomieszczenia. Mi ostatnio tez bardzo szybko skwaśniało, bo grzało słońce. Teraz np. trzymam już drugi dzień i nie jest jeszcze takie kwaśne.Anetahttps://www.blogger.com/profile/00587649843713837067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-25939869845594927052012-04-10T21:12:14.565+02:002012-04-10T21:12:14.565+02:00No tak a ja robilam z owsa i juz 24 godziny poznie...No tak a ja robilam z owsa i juz 24 godziny pozniej byl kwasny w smaku a teraz czyli po ponad wdoch dobach -ale juz przestawilam do lodowki jest jeszcze bardziej kwasny :( nie wiem czy to tak mialo byc czy nie ? w sensie takei kwasne ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-79093124507023132512012-04-10T13:54:36.331+02:002012-04-10T13:54:36.331+02:00Ja zrobiłam z płatków owsianych. Po zmiksowaniu tr...Ja zrobiłam z płatków owsianych. Po zmiksowaniu trzymałam trzy dni na blacie w ciepłej, ale nie zbyt słonecznej kuchni. Wyszedł pyszny. Smakował jak jogurt mleczny z otrębami. Po schłodzeniu w lodówce był jeszcze lepszy. Dodałam owoce, mus truskawkowy i zjadłam ze smakiem :)Zosiahttps://www.blogger.com/profile/02239106719852574839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-18950537281432606412012-04-06T11:37:19.757+02:002012-04-06T11:37:19.757+02:00Moze jak chcesz miec zwykly jogurt to trzeba go wc...Moze jak chcesz miec zwykly jogurt to trzeba go wczesniej juz zjesc ? a jak bardziej kwasny to pozniej ?<br />ja tez jestem ciekawa bo chce dzisiaj namoczyc surowy owies i jestem ciekawa ile potem trzymac taki jogurcik i czy na parapecie trzeba czy mozna gdzies indziej ? i czy pod przykryciem mam to trzymac w jakiejs szklanej misce ? bo jak nie bedzie pod przykryciem to przeciez muchy wleca :O:O a tego bym nie chciala :P<br /><br /><br /><br />Kotek Rysiu - a moze jak dodasz jakies owoce do tego to by dalo sie to zjesc ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-63483818435044141522012-04-05T18:28:06.315+02:002012-04-05T18:28:06.315+02:00Zrobiłam jogurt według wszelkich wskazówek-uprzedn...Zrobiłam jogurt według wszelkich wskazówek-uprzednio go namoczyłam przez ok. 8 godzin, następnie zmiksowałam i odstawiłam na bardzo nasłoneczniony parapet na 24 godziny. Po 20h postanowiłam go spróbować-smakował bardzo dobrze, smak bł niezmiernie podobny do zwykłego jogurtu. Mimo to doszłam do wniosku, gdyż powinnam go odstawić jeszcze na kilka/kilkanaście godzin, aby wszystko wyszło idealnie [bardzo sugerowałam się przepisem]. Niestety, po kilku godzinach całkowicie skwaśniał i nie nadawał się do jedzenia. Więc czy wnioskiem jest, że nie powinno się go trzymać w aż tak ciepłym miejscu?Kotek Rysiuhttps://www.blogger.com/profile/05203417697865527438noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-44121053225824732162012-04-05T11:32:31.393+02:002012-04-05T11:32:31.393+02:00Dziękuje za odpowiedz :):) Napewno go zrobie :)Dziękuje za odpowiedz :):) Napewno go zrobie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-32604932862247108692012-04-03T21:23:30.192+02:002012-04-03T21:23:30.192+02:00W tej co się moczył.W tej co się moczył.Anetahttps://www.blogger.com/profile/00587649843713837067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9113885087570791929.post-57491317100359847972012-04-03T11:54:23.188+02:002012-04-03T11:54:23.188+02:00??????????Anonymousnoreply@blogger.com